Főoldal » Tejtermékek
Tejtermékek


 

 

A tej kiemelt helyet foglal el mindennapi táplálkozásunkban, hiszen az emberi szervezet számára leghasznosabb, legértékesebb fehérjéket tartalmazza, valamint az egyik legfőbb kalcium- és vitaminforrásunk.

 

 

 

A tej, az ember fejlődésének minden életszakaszában olyan élettani funkciókat segíthet, amelyek az egészséges testi és szellemi fejlődést befolyásolhatják. Bizonyítottan kedvező élettani hatásai folytán a tejnek egészségmegőrző szerepe van, a szervezet immunrendszerét javíthatja, így a táplálkozással összefüggő betegségek java részét - pl. a szív- és érrendszeri betegségeket, a magas vérnyomást, a vastagbél daganatos betegségeit, a csontritkulást vagy a fogszuvasodást - illetően pedig betegségmegelőző hatása is kimutatható. A tejben található D vitamin elősegíti a Ca felszívódását.

 

Miért fontos a kalcium szervezetünk számára?

·         Gyermekkorban azért, mert segít, hogy minél nagyobb csonttömeg alakuljon ki.

·         Felnőttkorban azért, mert segít, hogy a csontrendszer erős és egészséges legyen.

·         Időskorban azért, mert segít a csontritkulás megelőzésében.

 

A táplálkozási ajánlások napi fél liter tej fogyasztását javasolják!

 

 

    

ESL tej

Az 1 literes dobozba töltött, 1,5%-os és 2,8%-os zsírtartalmú tejeket a korszerű háztartás hívta életre. A négyzet alapú hasáb sérülésmentesen szállítható, felbontás után könnyen tárolható a hűtőszekrényben. Az ESL technológiának köszönhetően, a 100°C fölötti, néhány másodperces hőkezelés megőrzi a tej bioaktív hatóanyagait és eredeti élvezeti értékét akár 21 napig. Ennek feltétele a termék megfelelő hűtése. A termékeket kényelmes, visszazárható csavarkupakkal ellátva hozzuk forgalomba!

 

Fittej friss dobozos tej 1,5% 1l Fittej friss dobozos tej 2,8% 1l Fittej friss dobozos tej 2,8% 0,5l
 
     
     

 

Jásztej friss dobozos tej 1,5% 1l Jásztej friss dobozos tej 2,8% 1l  
   

 

 

 

UHT tej

Az UHT rövidítés az “Ultra High Temperature” kifejezésből származik. Angolul a tartós tejet “Long Life Milk”-nek, azaz „hosszú életű tejnek” nevezik. A tartósítás során a tej 140 °C-on, néhány másodpercig tartó hőkezelésen megy át, majd az ultrapasztőrözés következik, amikor a benne található mikrobák elpusztulnak. Mivel ez a fajta tej nem tartalmaz baktériumokat, nem romlik meg olyan hamar, mint a friss vagy a pasztőrözött tej.

 

Magyarországon 1975 óta gyártanak és forgalmaznak UHT tejet. Az egész világon ismerik, mivel ún. „kényelmi” (convenience) élelmiszernek számít, mert szobahőmérsékleten is eltartható; három hónapig friss marad. Sokan az íze miatt is kedvelik. A pasztőrözött tejnél egészségesebb, mert magasabb hőmérsékleten fertőtlenítik, emellett könnyebben emészthető. A benne lévő kalcium is jobban felszívódik, mint a pasztőrözött tej esetében, azonban vitaminokból - mivel 100 Celsius-fokon elbomlanak - az UHT-tej kevesebbet tartalmaz. Doboza tökéletesen megvédi az oxigénmolekulák káros hatásától.

 

A Naszálytej Zrt. UHT termékei a Magyarországon és a régióban is újdonságnak számító Tetra Gemina csomagolásban kaphatók. Az új csomagolás előnyei:

  • speciális rétegek, légmentes záródás
  • megújult forma, kényelmesebb fogás
  • kupakos kiszerelés, egylépcsős, könnyű nyitás
  • 100%-os felhasználás

 

Mindezeknek köszönhetően a megújult csomagolású UHT tejek természetes módon és hosszan őrzik meg a tej zamatát és frissességét, természetesen, tartósítószer nélkül!

 

Fittej UHT tej 1,5% 1l
Fittej UHT tej 2,8% 1l Fittej UHT tej 3,5% 1l

 


Zacskós tej

A 100 °C alatti kíméletes pasztőrözéssel előállított friss napi termékek pénztárcát kímélő csomagolásban, teljesen zárt, korszerű gyártóvonalon előállított, magas élvezeti értékű tejtermékek. Minőségüket hűtött környezetben 10 napig garantáljuk.

Féltartós termékeink szobahőmérsékleten 27 napig eltarthatóak.

 

Fittej zacskós tej 1,5% 1l Fittej zacskós tej 2,8% 1l Fittej zacskós tej 2,8% 0,5l

 

Jásztej zacskós tej 2,8% 1l Jásztej zacskós tej 2,8% 0,5l Jásztej zacskós tej 3,5% 1l
 
Jásztej kannás tej 1,5% 5l Jásztej kannás tej 2,8% 5l Dunatej zacskós tej 2,8% 1l
  Fittej féltartós tej 2,8% 0,5l  
 
 
 
 
 

 

 Iskolatej

Gyermekeink növekedésben lévő szervezete számára különösen fontosak a tej egészségmegőrző és fejlődést segítő pozitív hatásai, valamint a helyes táplálkozás korai megismerése. A terméket poharas kiszerelésben, 2,8% zsírtartalommal kínáljuk, mely hűtve 5 napig eltartható.

 

 

Kakaó

Az ízesített tejtermékek közül az egyik legkedveltebb italunk a kakaós tej, melyet fölözött vagy 1,5% zsírtartalmú tejből, permeátumból állítunk elő cukorral és kakaóporral ízesítve.

 

A felhasznált kakaópor fő hatóanyaga a teobromin, amely diuretikus hatású, akárcsak rokon vegyületei, a koffein és a teofillin. A központi idegrendszerre is hat: serkentő, izgató hatású, emeli a vérnyomást. Fogyasztását gyors energiaforrásként az intenzíven sportolóknak is ajánljuk, akár a drága energia italok alternatívájaként is.

 

A terméket 3 különböző kiszerelésben ajánljuk, a féltartós – hűtést nem igénylő - zacskós termék mellett a korszerű csavarkupakos dobozos kiszerelés zsírban gazdagabb, hűtést igénylő változat, míg az UHT forma hűtés nélkül is eltartható akár 60 napig is.

 

Fittej féltartós kakaó Fittej friss dob. kakaós ital Fittej UHT kakaó
0,5l 0,5l 0,5l
J

Tejföl

A tejföl készítéséhez frissen pasztőrözött tejet és tejszínt használunk. Ízét és aromáját az alvasztáshoz felhasznált tejsavbaktérium színtenyészettől nyeri. A jó minőségű tejföl színe hófehér, állománya sűrűn folyó, krémes, íze enyhén savanykás.

 

A savanyított tejtermékek legjellemzőbb ásványi anyaga a kalcium (120 mg/100 g); A fermentált tejtermékek fogyasztása növeli a kalcium hasznosulását a szervezetben. A savanyú tejtermékek jellemző vitaminjai és ásványi anyagai: B1- és B2-vitamin, A-vitamin, kisebb mennyiségben karotin, kalcium, kálium, nátrium, foszfor és cink.

 

     
Fittej tejföl 20% 150g Fittej tejföl 20% 325g Fittej tejföl 20% 750g
 
Jásztej tejföl 12% 150g Jásztej tejföl 20% 150g Jásztej tejföl 20% 315g
 
Dunatej tejföl 20% 175g Dunatej tejföl 20% 450g Fittej tejföl 12% 5l
 
 
Fittej tejföl 20% 5l Jásztej tejföl 12% 5l Jásztej tejföl 20% 5l

  

 Kefir 

A kefir a Kaukázus északi részéről származó joghurtféleség, amely nem csupán tejsavbaktériumokat tartalmaz, hanem élesztőgombákat is. Vegyes erjesztéssel készül, mert a levegőt nem igénylő (anaerob) lebontási folyamatok közül mind a tejsavas, mind pedig az alkoholos erjedés végbemegy benne.

 

A hagyományos kefirt friss tejből és kefirszemcsékből készítik. A kefirkultúrában (kefirgomba) a lactococcus és lactobacillus fajok mellett van egy torula kefir (Candida pseudotropicalis) nevű élesztő és még más cukorbontó élesztőfaj is, amelyek 18-22 °C körüli hőmérsékleten szaporodnak.

 

A kefir krémes állagú, íze enyhén keserű. 35-40 féle aromát tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a kefir egyedi, kellemes aromájának kialakításához. A tejsav mellett szén-dioxid és kis mennyiségű alkohol is képződik benne, ettől lesz a jó kefir picit pezsgő. Az élőflórás kefir elősegíti az emésztést. A bél baktériumflórája a betegségek, gyógyszerek hatására megfogyatkozhat, a savanyú tejtermékekben lévő baktériumok azonban segítik a belek baktériumflórájának regenerálódását. A kefir több baktériumfajt tartalmaz, mint a joghurt vagy az aludttej.

 
Fittej kefir 175g

 


 

Túró

A túró speciális tejtermék, melyet savanyítás után még utómelegítünk és speciális rozsdamentes eszközzel felvágunk, miközben kicsapódik a fehérje és kialakul a jellegzetes karfiolszerű szerkezet.

 

Emésztés- élettani szempontból a túró értéke hasonló a többi tejsavbaktérium kultúrával előállított tejtermékéhez. Alacsony zsírtartalma miatt viszonylag sok magas biológiai értékű fehérjét, valamint kalciumot és foszfort is tartalmaz. Alacsony energiatartalma miatt mindenkinek – különösen idősebb embereknek és fogyókúrás étrenden lévőknek – javasolt a fogyasztása. A túró rendkívül könnyen emészthető, ezért felbecsülhetetlen szerepe van a gyógyításban.

 

Félzsíros tehéntúró 250g
Félzsíros tehéntúró 450g Félzsíros tehéntúró 5kg

Szendvicskrém

A szendvicskrém 20% zsírtartalmú kenhető termék, a vajkrémek (30-40% zsír) alternatívájaként ajánljuk alacsonyabb zsírtartalma miatt. 100 grammos kiszerelése praktikus, egyszeri alkalommal elfogyasztható, minőségét hűtött körülmények között 30 napig is megőrzi.

Szendvicskrém 100g

  

 

Puszta termékek

 

Pusztafriss termékeink fölözött tej, permeátum és növényi zsír keverékéből készülnek, amely a csökkentett fehérjetartalma mellett a tejben megtalálható összes, a szervezet számára hasznos összetevőt, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazza.

 

ÚJ TERMÉKEK!

A Puszta termékcsalád 2014 őszén 3 desszerttel bővült, a desszertek natúr, epres és barackos ízesítésben kaphatók.

 

Puszta desszert
natúr 30g
Puszta desszert
epres 30g
Puszta desszert
barackos 30g

 

 

Pusztafriss termékeinket a zacskós és friss dobozos kiszerelés mellett UHT csomagolásban is kínáljuk. Ezek a termékek a Puszta hosszanfriss márkanév alatt találhatók, nevükben is jelezve a termékek hosszan, akár 90 napig történő eltarthatóságát.

 

Pusztafriss zacskós, 2,8% növényi zsírtartalmú készítmény, 1l Pusztafriss dobozos, 2,8% növényi zsírtartalmú készítmény, 1l
   

 

Puszta hosszanfriss (UHT), 1,5% növényi zsírtartalmú készítmény, 1l Puszta hosszanfriss (UHT), 2,8% növényi zsírtartalmú készítmény, 1l

 

Pusztaföl termékünk a hagyományos tejföl pótlására alkalmas, mely 80% fölözött tej és 20% növényi zsír keverékéből összeállított savanyított készítmény.

 

Pusztaföl 20% 150g Pusztaföl 20% 325g Pusztaföl 20% 5l

 

 
 
 
Átlagos tápérték 100g termékben
energia fehérje szénhidrát zsír nátrium
zsírm. szárazanyag tart.
Fittej friss dob. tej 2,8% 1l 232 kJ (55 kcal) 2,9 g 4,6 g 2,8 g 8,2 g
Fittej friss dob. tej 1,5% 1l 184 kJ (44 kcal) 2,9 g 4,6 g 1,5 g 8,2 g
Fittej friss dob. tej 1,5% 0,5l 232 kJ (55 kcal) 2,9 g 4,6 g 2,8 g 8,2 g
Pusztafriss dob.2,8% 1l 201 kJ (48 kcal) 1,5 g 4,2 g 2,8 g 0,05 g 8,2 g
Dunatej friss dob. 2,8% 1l 232 kJ (55 kcal) 2,9 g 4,6 g 2,8 g 8,2 g
Fittej ESL tej 2,8% 1l 232 kJ (55 kcal) 2,9 g 4,6 g 2,8 g 8,2 g
Fittej ESL tej 1,5% 1l 184 kJ (44 kcal) 2,9 g 4,6 g 1,5 g 8,2 g
Fittej UHT tej 1,5% 1l 232 kJ (55 kcal) 2,9 g 4,6 g 1,5 g
Fittej UHT tej 2,8% 1l 184 kJ (44 kcal) 2,9 g 4,6 g 2,8 g
Fittej UHT tej 3,5% 1l 259 kJ (62 kcal) 3,0 g 4,6 g 3,5 g
Puszta hosszan friss 1,5% 1l 201 kJ (48 kcal) 1,5 g 4,2 g 1,5 g 0,05 g
Puszta hosszan friss 2,8% 1l 201 kJ (48 kcal) 1,5 g 4,2 g 2,8 g 0,05 g
Fittej zacskós tej 1,5% 1l 183 kJ (44 kcal) 2,9 g 4,6 g 1,5 g 8,2 g
Fittej zacskós tej 2,8% 1l 232 kJ (55 kcal) 2,9 g 4,6 g 2,8 g
Fittej zacskós tej 2,8% 0,5l 232 kJ (55 kcal) 2,9 g 4,6 g 2,8 g
Fittej zacskós tej 1,5% 5l 183 kJ (44 kcal) 2,9 g 4,6 g 1,5 g
Fittej zacskós tej 2,8% 5l 232 kJ (55 kcal) 2,9 g 4,6 g 2,8 g
Fittej féltartós tej 2,8% 0,5l 232 kJ (55 kcal) 2,9 g 4,6 g 2,8 g
Dunatej zacskós tej 2,8% 1l 232 kJ (55 kcal) 2,9 g 4,6 g 2,8 g
Pusztafriss zacskós 2,8% 1l 201 kJ (48 kcal) 1,5 g 4,2 g 2,8 g 0,05 g
Iskolatej 232 kJ (55 kcal) 2,9 g 4,6 g 2,8 g 8,2 g
Fittej féltartós kakaó 0,5l 253 kJ (60 kcal) 1,5 g 10,3 g 1,4 g 0,05 g
Fittej friss dob. kakaós ital 0,5l 253 kJ (60 kcal) 1,5 g 10,3 g 1,4 g 0,05 g
Fittej UHT kakaó 0,5l 253 kJ (60 kcal) 1,5 g 10,3 g 1,4 g 0,05 g
Fittej tejföl 20% 150g 857 kJ (204 kcal) 2,6 g 2,9 g 20,0 g 5,9 g
Fittej tejföl 20% 325g 857 kJ (204 kcal) 2,6 g 2,9 g 20,0 g 5,9 g
Fittej tejföl 20% 450g 857 kJ (204 kcal) 2,6 g 2,9 g 20,0 g 5,9 g
Fittej tejföl 20% 800g 857 kJ (204 kcal) 2,6 g 2,9 g 20,0 g 5,9 g
Fittej tejföl 20% 5 kg 857 kJ (204 kcal) 2,6 g 2,9 g 20,0 g 5,9 g
Dunatej tejföl 20% 175g 857 kJ (204 kcal) 2,6 g 2,9 g 20,0 g 5,9 g
Dunatej tejföl 20% 450g 857 kJ (204 kcal) 2,6 g 2,9 g 20,0 g 5,9 g
Pusztaföl 20% 150g 857 kJ (204 kcal) 2,6 g 2,9 g 20,0 g 5,9 g
Pusztaföl 20% 325g 857 kJ (204 kcal) 2,6 g 2,9 g 20,0 g 5,9 g
Pusztaföl 20% 5 kg 857 kJ (204 kcal) 2,6 g 2,9 g 20,0 g 5,9 g
Fittej kefír 175g 251 kJ (63 kcal) 3,0 g 4,6 g min. 3,3 g
Alve joghurt natura 120g 377 kJ (90 kcal) 4,5 g 10,0 g 3,5 g
Alve joghurt bodzás 120g 427 kJ (102 kcal) 4,5 g 13,0 g 3,5 g
Félzsíros tehéntúró 250g 410 kJ (97 kcal) 15,0 g 3,7 g 2,5 g
Félzsíros tehéntúró 500g 410 kJ (97 kcal) 15,0 g 3,7 g 2,5 g
Félzsíros tehéntúró 5 kg 410 kJ (97 kcal) 15,0 g 3,7 g 2,5 g
Szendvicskrém 100g 885 kJ (211 kcal) 2,9 g 5,6 g 20,0 g 22,0 g
 

Termékeink országosan megvásárolhatók az Auchan, Tesco, Spar, Interspar, Metro, CBA és COOP üzletekben valamint a bio boltokban.
 
Oldal nyomtatása