News

VÁCON JÁRT A TEJKAMION!

Nem mindennapi látvány fogadta október közepén azokat, akik a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola környékén jártak. Az intézmény előtt ugyanis egy feltűnő tejes kamion parkolt, aminek belsejében október 12-én és 13-án két napon keresztül előadásokat tartottak több mint tíz osztály tanulóinak. A programok során a fiatalok megismerkedhettek a tej útjával, a fejéstől kezdve egészen a dobozba kerülésig, továbbá tanulhattak a tej pozitív élettani hatásairól is.

Ez a nem szokványos kamion a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács kezdeményezésére járja az országot annak érdekében, hogy minél több fiatallal ismertessék meg a tej, illetve a tejtermékek fontosságát. A gyerekek egy húsz perces kiselőadást hallgathattak meg a tej hasznosságáról, a tej élettani fontosságáról. Ezt követően a kamionban öt állomásból álló interaktív játékon –a bocitól a késztermékig – hasznosíthatták a tanultakat.

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács programjáról a szervezet honlapján további információk találhatók: http://tejsziv.hu/