Főoldal » Biotermékek
Biotermékek
 
 
 
Miért biotej?

A biotej, a szervezetünk számára fontos és szükséges tápanyagokat a lehető legtermészetesebb formában és ideális arányban tartalmazza.

   
 
 
 
Miért? Mert…

 

  • a biogazdálkodás során a teheneket nem kezelik antibiotikumokkal, nem kapnak mesterséges hozamfokozókat, így azok maradványai nem kerülhetnek a szervezetünkbe, 
  • a biogazdálkodás olyan gazdálkodási forma, mely szerves trágyázáson, biológiai növényvédelmen és természetes biológiai ciklusokon alapul, így a tehenek takarmánya nem tartalmaz sem szintetikus műtrágyából, növényvédőszerből származó vegyszermaradványokat, sem génmanipulált összetevőket,
  • a biotejtermékek nem tartalmaznak tartósítószert, mesterséges élelmiszer-adalékanyagokat.
 
 
Bio jelöléssel csak azok az élelmiszerek forgalmazhatóak, amelyeket az európai uniós jogszabályi előírások betartásával és elismert ellenőrző szerv ellenőrzése mellett termeltek, dolgoztak fel, illetve importáltak.
 
Zöldfarm
 
A Zöldfarm egy megbízható, kiváló minőségű bio alapanyagokból előállított biotermékcsalád neve. A Zöldfarm azokhoz az egészségtudatos fogyasztókhoz szól, akik arra törekednek, hogy nap mint nap maximálisan hozzájárulhassanak maguk és családjuk egészségének megőrzéséhez. A Zöldfarm a magyar biotejtermék piacon egy olyan jól bevezetett, ismert márkakánt van jelen, amely a legtöbb tejtermék kategóriát átöleli: a tejtől a tejfölön át egészen a gyümölcsös joghurtokig.
 
 
 
A Naszálytej Zrt. megkülönböztetett gondossággal kezeli és kíméletesen dolgozza fel a biotejet minden más tejtől elkülönítve, így annak beltartalmi értékei változatlanul megmaradnak. A minőségmegőrzés fontos része a rendkívül gyors, korszerű technológia, amely a fejéstől számított 12 órán belül biztosítja a tej feldolgozását kiváló minőségben.
 
 
 
A Zöldfarm biotejtermékek értékeit a biogazdálkodásból származó biotej biztosítja, melynek eredetét az Európai Unió által elismert ellenőrző szerv, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. szavatolja. A Biokontroll Kft. HU-ÖKO-01 jelöléssel tanúsítja a szigorú követelményeknek való megfelelőséget. Az élelmiszereken tehát elsősorban az ilyen azonosítóval ellátott címkét kell keresni:

 

Termékeink országosan megvásárolhatók az Auchan, Cora, Tesco, Spar, Interspar, Kaiser's és Match üzletekben, valamint a bioboltokban és az újpesti biopiacon.

 

Bio Tej
 
Az UHT biotejeket 1,5% és 2,8% zsírtartalommal hozzuk forgalomba 1 literes TGA (Tetra Gemina Aseptic) csomagolásban. Ezek a termékek hűtés nélkül tárolva is megőrzik kiváló minőségüket gyártástól számítva akár 90 napig is.
 
A 3,5% zsírtartalmú 1 literes friss dobozos biotej telt íze miatt igazi kényeztetés az érzékszerveknek, amellett magas fehérje- és zsírban oldódó vitamin tartalma is említésre méltó.
 
A 0,5 literes, 1,5% zsírtartalmú friss dobozos tej pedig akár „menet közben „vagy a munkahelyen is fogyasztható fehérjeforrás a mindig rohanásban lévők számára. A kényelmes, visszazárható csavarkupak és a hűtött környezetben akár 21 napos fogyaszthatósági időtartam csak fokozza népszerűségét.
 

Zöldfarm Bio Tej 1,5% 0,5l

Zöldfarm dobozos Bio Tej 3,5% 1l

Zöldfarm Bio UHT Tej 1,5% 1l

Zöldfarm Bio UHT Tej 2,8% 1l

 

 
 
 
Bio Tejföl
 
A biotejföl gyártástechnológiája ugyan megegyezik az átlagos tejfölével, ízében mégis lágyabb, krémesebb, mint a hagyományos tejföl. Ez annak köszönhető, hogy az ökológiai gazdálkodásban tartott tehenek takarmányozása eltér a szokásostól (vegyszerektől mentesített legelőterület, génmódosítás mentes kukorica és egyéb abraktakarmány). A 150 g-os poharas kiszerelésben – a tárolási javaslat betartása mellett - minőségét 30 napig is megőrizheti.
Zöldfarm Bio Tejföl 20% 150g
 
 
Bio Túró
A biotúrót hagyományos magyar túrókészítési eljárással készítjük tiszta, ellenőrzött biotejből.
 
Emésztés- élettani szempontból a túró értéke hasonló a többi tejsavbaktérium kultúrával előállított tejtermékéhez. Alacsony zsírtartalma miatt viszonylag sok magas biológiai értékű fehérjét, valamint kalciumot és foszfort is tartalmaz. Alacsony energiatartalma miatt mindenkinek – különösen idősebb embereknek és fogyókúrás étrenden lévőknek – javasolt a fogyasztása. A túró rendkívül könnyen emészthető, ezért felbecsülhetetlen szerepe van a gyógyításban. Az első magyar biotúrót védőgázas csomagolásban kínáljuk 30 napos szavatossági idővel.
 
 
Zöldfarm Bio Túró 180g
 
 
 
Bio Kefir
 
A Torula kefir (gomba) és a tejsavbaktériumok egymás növekedését erősítő együttműködésének köszönhető ez az enyhén szénsavas, kellemesen savanykás, kiváló értrendi hatású termék, melyet teljes biotejből állítunk elő.
 
 
 
Kefirrel gyógyítják a különböző légzőszervi megbetegedéseket, máj és epebetegségeket, érelmeszesedést, magas vérnyomást, a különböző vesebetegségeket, gyomor és bélbetegségeket.
150 g-os poharas kiszerelésében - 0-8°C –on tárolva - minőségét 24 napig is megőrizheti.


 
Zöldfarm Bio Kefir 150g


 
Bio Joghurt
 
A Zöldfarm biocsalád ízesítés nélküli natúr biojoghurtot kínál fogyasztóinak.
 
A natúr joghurt otthon akár friss gyümölccsel, magvakkal keverhető, sós-savanyú salátákhoz öntetformájában használható, bármely napszakban fogyasztható termék, a variációknak csak fantáziánk szabhat határokat.
 
A joghurt 150 g-os kiszerelésben 24 napos fogyaszthatósági idővel kerül forgalomba.
 
Zöldfarm Bio Joghurt
natúr 150g

 

Bio Tofu

 
„Éljen egészségesen, táplálkozzon okosan!”
 
A Toffini Bio Tofu termékcsalád ötvözi a Toffini Tofu termékcsalád előnyeit a bioélelmiszerek előnyeivel. A bio módon termelt szójabab optimális mértékben tartalmazza mindazt, amire a szervezetünknek szüksége van. "Élő" talajban terem, ahol a talajtermékenységet komposzttal, istállótrágyával, vetésforgóval tartják fenn, vagyis nem kerülnek káros "vegyszerek" a terményekbe.
 
 
 
A bio Toffini termékcsalád gyártásához csak és kizárólag bio alapanyagokat használunk, ilyen formán természetes füst aromát, amely keményfa keverék elégetésével felszálló füst, vízben való beoldásával nyert természetes készítmény, valamint a bio medvehagymát melynek csodaerejére elnevezése is utal. A szájhagyomány szerint még a medvéket is kicsalogatja téli álmukból. Értékes hatóanyagainak köszönhetően kiváló erősítőszer, az érfalak tisztítása révén szívvédő hatású, méregtelenítő kúrák hatékony gyógynövénye.
 
A termékeket 300 g-os dobozos kiszerelésben hozzuk forgalomba. A belső vacuum tasak hűtött környezetben akár 30 napig is frissen tartja a kiváló minőségű tofut.
  

 

Toffini Bio Tofu natúr
300g dobozos
 
Toffini Bio Tofu füstölt
300g dobozos
 
Toffini Bio Tofu medvehagymás
300g dobozos
 
Toffini Bio Tofu natúr
300g zacskós 
 
Toffini Bio Tofu füstölt
300g zacskós 
 
Toffini Bio Tofu medvehagymás
300g zacskós 
 
  
Átlagos tápérték 100g termékben
  energia  fehérje szénhidrát zsír zsírm. szárazanyag tart.
Zöldfarm biotej 1,5% 0,5l 186 kJ (44 kcal)  3,0 g 4,6 g 1,5 g
Zöldfarm biotej 3,5% 1l 259 kJ (62 kcal)  3,0 g 4,6 g 3,5 g
Zöldfarm UHT biotej 1,5% 1l 186 kJ (44 kcal) 3,0 g 4,6 g 1,5 g
Zöldfarm UHT biotej 2,8% 1l 234 kJ (56 kcal) 3,0 g 4,6 g 2,8 g
Zöldfarm biotejföl 20% 150g 857 kJ (204 kcal) 2,6 g 2,9 g 20,0 g 5,9 g
Zöldfarm biotúró 180g 525 kJ (126 kcal) 12,0 g 3,5 g 7,0 g min. 25 %
Zöldfarm biokefir  150g 258 kJ (65 kcal)  3,0 g 4,6 g 3,5 g
Zöldfarm biojoghurt natúr 150g 259 kJ (65 kcal) 3,0 g 4,6 g 3,5 g
Toffini biotofu natúr 300g 365,4 kJ (87 kcal) 10,0 g 0,5 g 5,0 g
Toffini biotofu füstölt 300g 365,4 kJ (87 kcal) 10,0 g 0,5 g 5,0 g
Toffini biotofu medvehagymás 300g 365,4 kJ (87 kcal) 10,0 g 0,5 g 5,0 g  
 
       
 
Termékeink országosan megvásárolhatók az Auchan, Tesco, Spar, Interspar, CBA és COOP üzletekben valamint a bio boltokban és az újpesti biopiacon.
 
Oldal nyomtatása