Zöldfarm a Biotej termékcsalád

Mitől bio a Zöldfarm tejtermékcsalád?

A Zöldfarm bio tejtermékcsaládunk valamennyi termékét magyar bio tejből készítjük. Beszerzési forrásunk Magyarország és egyben Kelet-Európa legnagyobb biotej-termelő gazdasága a Körös-Maros Biofarm  és biotermékeink előállítását és feldolgozását a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. felügyeli, mint független akkreditált minősítő intézet, melynek hivatalos logója valamennyi Zöldfarm termékünk csomagolásán megtalálható.

 

 

Mit érdemes tudni a biotej-termelő gazdaságról?

Ahhoz, hogy egy gazdálkodás elnyerje az ökológiai minősítést nagyon szigorú jogszabályi előírásoknak kell megfelelnie és rendszeresen ellenőrzött és tanúsított tevékenységet kell folytatnia.

A biogazdálkodás szerves trágyázáson, biológiai növényvédelmen és természetes biológiai körforgáson alapul, nem használhatnak szintetikus műtrágyákat és (szintetikus) növényvédő szereket. A bio állattartás során az antibiotikumok, hozamfokozó vagy génmanipulált termékek alkalmazása tilos.

A biotej termelő gazdaságból származó tej csak akkor kaphat bio minősítést, ha a megfelelő állattartás mellett a tejelő tehenek etetésére szánt takarmány kapcsán előírt szigorú szabályok is teljesülnek.  A bio takarmányt olyan földön kell megtermelni, ahol nincs műtrágyázás, vegyszeres gyomirtás, a silózásra szánt kukoricát is kézzel vagy géppel kapálják.

A Zöldfarm biotermékek kimagasló minőségű, valóban tiszta tejből készülnek.

A Naszálytej Zrt.  megkülönböztetett gondossággal kezeli és dolgozza fel a biotejet, minden más tejtől elkülönítve, így annak beltartalmi értékei változatlanul megmaradnak a késztermékekben.

A bio élelmiszerek fogyasztásával nemcsak az egészségünket, hanem a környezetünket is védjük!