Iskolatej program

A nevelési-oktatási intézményeknek kiemelten fontos szerepük van abban, hogy a gyermekek hozzájuthassanak a fejlődésükhöz szükséges ásványi anyagokhoz és vitaminokhoz. Magyarországon 2004 óta működik az Európai Unió és a Magyar Állam által finanszírozott iskolatej program, melynek célja egyrészt, hogy eljuttassa a tejtermékeket a gyerekekhez annak minden, az egészségre és a fejlődésre gyakorolt pozitív hatásával együtt másrészt, hogy népszerűsítse eme termékek fogyasztását a gyermekek körében, ezzel is hozzájárulva az egészséges táplálkozási szokások kialakulásához!

Jogszabályi háttér: Jelenleg érvényben lévő 19/2021. (V. 5.) AM rendelet az óvoda-, és iskolatej program szabályozásáról
                                                                                                                                                                         19_2021-V.-5.-AM-rendelet-2022.04.02-2022.09.14.-hatályos (7)

2023 szeptemberében ismét elindult az Óvoda- és iskolatej program, így jelenleg több mint 22 ezer gyermeknek, óvodásnak és iskolásnak, közel 120 intézménybe szállítunk egészséges tejtermékeket; poharas tejet és gyümölcsjoghurtot. Az intézményekbe eljuttattuk a programot népszerűsítő plakátokat, amik az intézmények bejáratainál lettek kihelyezve jelezve, hogy az adott intézménybe a Naszálytej Zrt. tejtermékeit fogyasztják a gyermekek.

Az Iskolásoknak órarenddel, az óvodásoknak pedig kifestővel készültünk az iskolakezdésre,
amiket letölthető PDF verzióban ide is feltettünk (lent csatolva).

 

 

                  

 

 

                    Kifestő A4                                                                       Tarka Órarend A5