Ropogós keksz Toffini tofuval
Tofus keksz
Fehérjében gazdag, omlós-ropogós keksz, ami szuper vendégváró falat lehet önmagában is, de akár valamilyen mártogatóst (házi hummuszt, vagy padlizsánkrémet). Kis csatos üvegben, vagy zárható dobozban tárolva elvan napokig, és ropogós marad jópár napot, de meglehetősen nehéz neki ellenállni, úgyhogy sokat nem fog üvegben állni ez szinte biztos. :)
Hozzávalók:
- 150 g zabliszt
- 60 g kókuszzsír – szobahőmérsékletű, szilárd állapotú
- 60 g margarin – szobahőmérsékletű, szilárd állapotú
- 125 g tofu - natúr vagy füstölt
- 1 kávéskanál só
- szórásnak: lenmag, szezámmag (esetleg szotyi, vagy mák)
- “sajtos” változathoz: tahini, sörélesztő pehely