Spenótos taco Toffini tofuval

  Töltelék
  • 1 ek. olaj
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • ½ kaliforniai paprika szeletekre vágva
  • 200 g reszelt füstölt Toffini tofu
  • taco fűszerkeverék (só, fokhagymapor, hagymapor, füstölt paprika, oregánó, őrölt kömény, bors, chili)
  • 80 ml paradicsompüré
  Spenótos tortilla
  • 140 ml víz
  • 80 g csicseriborsó liszt
  • 40 g tápióka keményítő
  • 30 g baby spenót
  • csipet só
  Szósz
  • Növényi joghurt
  • pesztó
  • fokhagyma
  • + zöldségek ízlésünk szerint
    Elkészítés A tofut lereszeljük és olajon elkezdjük pirítani, hozzáadjuk a fűszerkeveréket és a paradicsompürét, majd félretesszük egy tálkába. A hagymát és a paprikát megdinszteljük olajon, majd hozzáadjuk a tofureszelékes mixet, összekeverjük, majd félretesszük.   Közben elkészítjük a spenótos taco lapokat is. Minden hozzávalót egy mixerbe teszünk, alaposan összemixeljük, és palacsintasütőben kisütjük a körülbelül 4 db taco lapot.   Töltsük meg a lapokat a töltelékkel, tegyünk mellé salátát, uborkát kedvünk szerint és locsoljuk meg a szósszal.   Jó étvágyat hozzá!