Sajtos-tejszínes Toffini tofu

  Hozzávalók:
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. Worchester szósz (vagy helyette olívaolaj)
  • 15-20 g sörélesztőpehely (fajtától függ, most egy kicsit sűrűbb masszát kell kapjunk)
  • 1 kk. fokhagymapor
  • 1 kk. füstölt pirospaprika
  • 300 g füstölt Toffini tofu
  • 100 ml  tejszín (nálam zabtejszín)
  • reszelt sajt ízlés szerint (vegánoknak vegán sajt)
  A tofu husihoz a tofut most függőlegesen 4 nagy szeletre vágtam, majd egy kicsit hús alakúra vágtam. Egy tálban alaposan összekeverjük az olívaolajat, a szójaszószt, majd hozzákeverjük a sörélesztőpelyhet és a fokhagymaport. Egy közepesen sűrű, nem túl folyós keveréket kell kapnunk! Ha szükséges akkor adjunk még hozzá sörélesztőpelyhet. Ezt követően ezzel a masszával kenjük meg a tofu szeletek mindkét oldalát, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 percig süssük. Félidőben forgassuk át.  Ha kihűltek a tofu husik akkor egy hőálló tál alját szórjuk meg reszelt sajttal, majd a tofu husikkal terítsük be a tálat, locsoljuk meg növényi tejszínnel (annyira hogy ellepje a tofuszeleteket), szórjuk meg reszelt sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük míg a sajt szépen megpirul a tetején.   Enjoy! recept és kép: Reisz Daniella