Görög saláta másképp (laktózmentes, gluténmentes, vegán)

HOZZÁVALÓK
  • Salátához:
  • 1 db kígyóuborka, kimagozva, felkockázva
  • 4 db paradicsom, felkockázva
  • 1 fej lilahagyma, felszeletelve
  • ¾ bögre fekete olívabogyó
  • Öntethez:
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál vörösbor ecet
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 teáskanál friss vagy szárított oregánó
  • só, bors
  • Tofu fetához:
  • 1 db natúr tofu (300 g)
  • 4 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 4 evőkanál víz
  • 2 evőkanál világos miso paszta
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál friss vagy szárított oregánó
ELKÉSZÍTÉS Tofu feta:
  1. A kibontott tofut csomagoljuk konyharuhába és itassuk fel róla a felesleges vizet, majd vágjuk kb. 1x1 cm-es kockákra.
  2. Egy tálban keverjük össze a marinád hozzávalóit: citromlé, víz, miso paszta, almaecet és oregánó. Tegyük ebbe a tofu kockákat és hagyjuk állni 30 percig (minél tovább, annál jobb, akár egy éjszakára is a hűtőben).
Öntet:
  1. Egy tálkában keverjük simára az öntet hozzávalóit.
Saláta:
  1. Tegyük egy tálba a felkockázott uborkát, paradicsomot, felszeletelt lilahagymát, olívabogyót. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg oregánóval, majd öntsük rá az öntetet és jól keverjük át. Adjuk hozzá a bepácolt tofut és óvatosan keverjük át.
  2. Tálalásig tartsuk hűtőben.
recept és kép: Zizi