Bazsalikomos tofu golyók

Hozzávalók:
  • 150 g bazsalikomos Toffini tofu
  • 10 g lenmagtöret + 30ml forró víz (félretesszük pihenni, és megvárjuk, hogy zselés állagú legyen)
  • 1 kisebb fej hagyma apróra vágva
  • 3 gerezd átnyomott fokhagyma
  • fekete só
  • 1 tk. útifűmaghéj
  • 20 g sörélesztőpehely
  • 40 g csicseriborsó liszt
  • 1 csokor friss fűszernövény
  • 1 ek. peszto
  • 50 ml rizs ital
  • zsemlemorzsa+ sörélesztőpehely
  Elkészítés: A hagymákat üvegesre pirítjuk, megdinszteljük. A tofut apró lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Egy tálba beletesszük a reszelt tofut, és az üvegesre pirított hagymákat. Mehet bele az útifűmaghéj, a sörélesztőpehely, a só a csicseriborsó liszt, a peszto, az apróra vágott friss zöldfűszer, a "lenmagtojás" és a rizsital is. Keverjük össze, majd formázzunk belőle kis golyókat. Forgassuk meg a sörélesztőpehellyel elkevert panírban, és 180 fokos sütőben addig süssük, amíg a panír pirulni nem kezd. Tálaljuk avokádókrémmel, humusszal, vagy akár pitában is tehetjük falafel helyett.   recept: Herold Szimonetta