BBQ tofu saslik

Hozzávalók: Marinád
  • 3 ek. BBQ szósz
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. Worchester szósz
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 tk. fokhagymapor
  • ¼ ujjnyi frissen reszelt gyömbér
  • 300 g füstölt @toffinitofu
  • + saslikpálcák, zöldségek ízlés szerint (nálam lilahagyma, cukkini és kaliforniai paprika)
Először is készítsük el a marinádot. Ehhez nincs más dolgunk, mint összekeverni a marinádhoz való összes hozzávalót egy ételtároló dobozban. Ezt követően törjük/vágjuk kisebb-nagyobb darabokra a tofut, és keverjük jól össze a marináddal. A legjobb ízhatás érdekében tegyük hűtőbe és hagyjuk egy éjszakát állni. Másnap vágjuk fel a zöldségeket, és készítsünk nyársakat a bepácolt tofuból és a felvágott zöldségekből. 190 fokra előmelegített sütőben (grill fokozaton ha van) süssük készre a nyársakat. Az össz sütési idő nekem kb.20 perc volt, félidőben átforgattam a másik oldalukra. recept és kép: @elli_reisz