Cézár saláta szendvics

Hozzávalók
  • 2 szelet teljeskiőrlésű kenyér
  • Hummusz
  • 150 g füstölt Toffini tofu - csíkokra vágva
  • Jégsaláta, vagy vegyes saláta és zöldségek
  Mustáros öntethez
  • 120 ml növényi “joghurt”
  • 2 ek magos dijoni mustár
  • 20 g sörélesztő pehely
  • 30 g tahini
  • Csipet só
  • Csipet fokhagymapor
  Elkészítés A mustáros öntet hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd bepácoljuk a csíkokra vágott tofuszeleteket. Pár órát hagyhatjuk állni (ekkor fedjük le a tálkát) de akár azonnal ki is lehet őket sütni. Pici olajon (épp csak hogy ne tapadjanak le) süssük meg minden oldalukat egy serpenyőben, esetleg sütőben is lehet sütni.   Közben pirítsuk meg a kenyérszeleteket.   Kenjünk a kenyérre hunmust (illetve ha maradt a mustáros öntetből, akkor abból is kenhetünk rá), tegyünk rá salátát és ízlésünknek megfelelő zöldségeket és helyezzük rá a tofuszeleteket, majd helyezzük rá a másik kenyeret is. El is készült a húsmentes cézár salátás szendvicsünk.