Csípős paradicsomos bazsalikomos tofu

Hozzávalók:
  • 300 g bazsalikomos tofu
  • 1 ek kókuszzsír
  • 140 g sűrített paradicsom
  • 3-4 ek víz
  • 1 ek gochugaru (koreai paprika paszta)
  • 1 ek szójaszósz
Elkészítése: A paradicsomot kikeverjük a vízzel, a gochugaruval és a szójaszósszal. A tofut felkockázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk kókuszzsíron. Ha megpirult a tofu, lejjebb vesszük a tűzhelyet a és hozzáöntjük a paradicsomos keveréket. Elkeverjük és hagyjuk a paradicsomot egy kicsit rápirulni a tofura ez mindössze néhány perc. Közben kevergessük nehogy leégjen.   Tipp: Főtt rizzsel, friss zöldségekkel tálaljuk, megszórhatjuk szezámmaggal és kínálhatunk hozzá egy kis vegán majonézt. recept és kép: Csontos-Baranyi Zsófia