Görög saláta másképp (laktózmentes, gluténmentes, vegán)
HOZZÁVALÓK
- Salátához:
- 1 db kígyóuborka, kimagozva, felkockázva
- 4 db paradicsom, felkockázva
- 1 fej lilahagyma, felszeletelve
- ¾ bögre fekete olívabogyó
- Öntethez:
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál vörösbor ecet
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 teáskanál friss vagy szárított oregánó
- só, bors
- Tofu fetához:
- 1 db natúr tofu (300 g)
- 4 evőkanál frissen facsart citromlé
- 4 evőkanál víz
- 2 evőkanál világos miso paszta
- 2 evőkanál almaecet
- 1 teáskanál friss vagy szárított oregánó
- A kibontott tofut csomagoljuk konyharuhába és itassuk fel róla a felesleges vizet, majd vágjuk kb. 1x1 cm-es kockákra.
- Egy tálban keverjük össze a marinád hozzávalóit: citromlé, víz, miso paszta, almaecet és oregánó. Tegyük ebbe a tofu kockákat és hagyjuk állni 30 percig (minél tovább, annál jobb, akár egy éjszakára is a hűtőben).
- Egy tálkában keverjük simára az öntet hozzávalóit.
- Tegyük egy tálba a felkockázott uborkát, paradicsomot, felszeletelt lilahagymát, olívabogyót. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg oregánóval, majd öntsük rá az öntetet és jól keverjük át. Adjuk hozzá a bepácolt tofut és óvatosan keverjük át.
- Tálalásig tartsuk hűtőben.