Sült zöldséges bulgursaláta ropogós tofuval

Hozzávalók:
  • 300 g füstölt Toffini tofu
  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 répa
  • pár marék kelbimbó
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 fej kisebb fej főtt sózott brokkoli
  • 1 adag főtt quinoa
  • 1 adag kevert saláta
Marinád hozzávalói
  • só, bors, csipet fahéj
  • füstölt paprika
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 ek. balzsamecet
  • 2 ek. tamari vagy szójaszósz
  • 2 ek. juharszirup
Joghurtos öntet:
  • kókuszjoghurt,
  • citromlé,
  • sörélesztőpehely,
  • fekete só
  Elkészítése: A karalábét, a padlizsánt és a répát vágjuk kockákra, a kelbimbót forró vízben főzzük pár percig, majd szedjük ki és vágjuk őket félbe. A tofut vágjuk kockákra. A marinád hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd locsoljuk a zöldségekre és a tofura is. Hagyjuk kicsit állni, hogy mindent átjárjon a marinád. Majd a zöldségeket és a tofut is öntsük ki egy-egy sütőpapírral bélelt nagy tepsire. Egyengessük el, hogy ne legyen egy kupacon sok zöldség vagy tofu. Mehet a sütőbe 180 fokra. Körülbelül 30-40 perc alatt süssük őket készre. A marinádtól szépen meg fog karamelizálódni minden. Közben főzzük meg a quinoát és a brokkolit, majd állítsuk össze a finom és tápláló őszi salátánkat. Az aljára halmozhatunk salátaleveleket, majd mehet rá a quinoa és a zöldségek, végül a tofu és szórhatunk rá még szezámmagot, vagy mogyoródarabokat, esetleg tökmagot. A joghurtos öntet hozzávalóit is keverjük el és locsoljuk meg vele a salátát. Jó étvágyat hozzá!     #toffinitofu #saláta #vegan #vegansaláta #húsmentes #tejmentes