Japán  tofus burgonyasaláta

Összetevők:
  • 900 g krumpli
  • 100 g répa
  • 150 g kígyóuborka
  • 70 g lilahagyma
  • rizsecet vagy almaecet
  • 200 g natúr vagy füstölt Toffini tofu
  • 1 tk. fekete só
Öntet:
  • 150 g cukrozatlan növényi joghurt
  • 1 tk fekete só
  • 1 tk rizsecet vagy almaecet
  • bors
  Tipp: Az öntet helyett használhatunk vegán majonézt is. Elkészítése: A krumplit megmossuk, meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, öblítjük és alaposan lecsepegtetjük.   A tofut nagyon apró kockára vágjuk, átforgatjuk a fekete sóval és félre tesszük. Összekeverjük az öntet alapanyagait és lefedve kicsit állni hagyjuk.   A répát és az uborkát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, ha van zöldségszeletelőnk akkor érdemes azt használni.   Felaprítjuk a hagymát, összetörjük a krumplit, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a tofut és az öntetet. Ízlés szerint adhatunk még hozzá ecetet, sót, borsot. Fogyasztás előtt érdemes behűteni!   Jó étvágyat! #toffinitofu #tofu #veganrecipes #vegán #húsmentes  #tejmentes   recept és kép: Csontos-Baranyi Zsófia