Metélőhagymás zöldséges muffin

Összetevők  
  • 1 fej hagyma
  • 1 kisebb répa
  • 1 kisebb kápia paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100g cukkini
  • 1 szál újhagyma
  • 1-2 fej gomba vagy
  • 300 g metélőhagymás Toffini tofu
  • 60 g csicseriborsó liszt
  • 15 g sörélesztőpehely
  • fekete só
  • 5 g lenmagtöret
  • 180 ml növényi tej
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt kömény
  • 1 mokkáskanál útifűmaghéj
  A hagymát apróra vágjuk és kis olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a nagylyukú reszelőn lereszelt répát, a kockákra vágott cukkinit, és a többi zöldséget is felaprítva. 10 perc alatt megpároljuk őket. Hagyjuk, hogy a folyadék elpárologjon alóluk. (Van leöntjük, ha szükséges) Közben a tofut beledaraboljuk egy konyhai robotgépbe. Apró túrószerű morzsává aprítjuk, majd hozzáadunk minden további hozzávalót és addig mixeljük, amíg összeáll sűrű masszává.   A masszába belekeverjük a párolt zöldségeket és kiolajozott vagy szilikon muffinformákba töltjük. 180 fokon 30-40 perc alatt legkeveréses módon készre sütjük.   #toffinitofu #muffin #vegetáriánus #tofu   kép és recept: Herold Szimonetta