Pestos Toffini tofu wrap

  Hozzávalók a tofuhoz:
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. Worchester szósz
  • 15 g sörélesztőpehely
  • néhány fújásnyi természetes folyékony füst (elhagyható)
  • 1 kk. fokhagymapor
  • 300 g füstölt Toffini tofu
Elkészítés: A tofuhoz egy tálban keverjük jól össze az olívaolajat, a szójaszószt, és a folyékony füstöt, majd keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet és a fokhagymaport. Egy közepesen sűrű, nem túl folyós keveréket kell kapnunk! (Ha túl folyós lenne, keverjünk még hozzá 1-2 tk. sörélesztőpelyhet.) Ezt követően keverjük bele a tofut, és forgassuk össze, hogy mindenhol érje a keverék a tofucsíkokat. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 190 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15-20 percig, de közben egyszer forgassuk át a tofucsíkokat a másik oldalukra. A tortillára kenjünk pestot, helyezzünk rá salátaleveleket, csemegeuborkát, coleslaw salátát, tofut, sajtot, savanyított lilahagymát, majd tekerjük fel, és fogyasszuk el! 🙂 kép és recept: Reisz Daniella