Spenótos-bazsalikomos quiche

Hozzávalók:
  • ízlés szerinti leveles tészta
  • 150g bazsalikomos tofu
  • 1 ek sörélesztőpehely
  • 2 ek csicseriborsó liszt
  • ½ tk  fokhagymapor
  • csipet szerecsendió
  • csipet kömény
  • fekete só ízlés szerint
  • 150 ml mandulaital
  • 1-2 marék spenót
  • friss bazsalikom levelek
A leveles tésztát vágjuk megfelelő méretűre és egyengessük bele a piteformába. A fenti mennyiség egy kisebb, körülbelül 18 cm-es piteformához elég, ha ennél nagyobb a forma, akkor javasolt duplázni a mennyiségeket. Egy erős késes robotgépbe beletesszük a tofut, a sörélesztő pelyhet, a fűszereket és a mandulaitalt is. Krémesre mixeljük az egészet. Közben a spenótleveleket körülbelül fél perc alatt megfonnyasztjuk egy serpenyőben. Közben lehet sózni, illetve ízlés szerint fokhagymát is lehet rá nyomni. A tofus krémet, és a spenótleveleket összekeverjük, mehet bele pár kisebb darabra vágott bazsalikomlevél is. Keverjük össze alaposan, majd öntsük a levelestésztára. A levelestészta széleit hajtogassuk picit vissza, és kenjük le margarinnal. Mehet a sütőbe 180 fokra 25-30 percre. Kiváló reggeli, vagy vendégváró sós finomság. recept és kép: Herold Szimonetta