svéd húsgolyó vegán változata!!!

  Hozzávalók:
  • 200 g füstölt @toffinitofu
  • 80 ml zöldségleves alaplé/víz
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. mustár
  • 2 ek. sörélesztőpehely (elhagyható, de sokkal jobb lesz tőle az íze és az állaga)
  • 1 tk. vöröshagymapor
  • 2-3 tk. sültcsirke fűszersó
  • 180 g búzasikér
Elkészítése: Turmixoljuk össze a #toffinitofut az alaplével, a fűszerekkel, a szójaszósszal, a mustárral és a sörélesztőpehellyel. Ezt követően adjuk hozzá a búzasikért és turmixoljuk tovább. Ha nagyon szenvedne a turmixgépünk akkor gyúrjuk össze kézzel. Nem kell sokáig gyúrni, mert különben kemény és rágós lesz! Hagyjuk állni 20 percig majd formázzunk belőle golyókat. Ne legyenek túl nagyok, mert a gőzölés hatására duplájára nőnek! Egy párolókosárban a víz forrásától számítva pároljuk 25 percen keresztül, közepes hőfokon. Félidőben forgassuk át hogy egyenletesen főjenek a golyócskák. (Ha nincs párolóedényünk akkor forrásban lévő vízben is kifőzhetjük a golyókat, de akkor kicsit más lesz az állaguk). Én tradicionális módon burgonyapürével, vörösáfonya lekvárral, uborkasalátával és barna szósszal tálaltam. Enjoy! recept és kép: @elli_reisz