Toffini tofu wellington
- 3 ek. olívaolaj
- 1 közepes vöröshagyma (aprítva)
- 2 gerezd nagyobb fokhagyma (aprítva)
- 2 tk. kakukkfű
- 1 tk. édes paprika por
- 80 g pirított dió (durvára darálva)
- 300 g párolt cékla (kockázva) 200 fokon fóliában addig sütöttem amíg megpuhult, majd átmostam hideg vízzel
- 300 g natúr toffini tofu
- 1 ek. sörélesztőpehely
- 1 ek. balzsamecet
- 1 tk. juharszirup
- só
- bors
- 2 ek. zabpehelyliszt
- 2 ek. mandulatej
Egy serpenyőben felhevítem az olajat, rádobom a hagymát és a fokhagymát. Ha megpirult, hozzáadom a fűszereket, elkeverem és elzárom. A mandulatej és a szezámmag kivételével többi hozzávalóval együtt egy aprítóba teszem és egy formázható masszává pépesítem, szükségesetén adhatok hozzá egy kis vizet, hogy könnyebb legyen a formázása, de ne sokat mert nem jó ha túl lágy. Ha elkészült akkora téglalapot formálok belőle, hogy a tésztán kényelmesen elférjen.
180 fokon hőlégkeveréssel 30 percig sütöm, majd hagyom kihűlni.
Kiveszem a leveles tésztát a hűtőből és állni hagyom tíz percet. Szétterítem és a közepébe helyezem a céklás tofut, kedvem szerintem becsomagolom. Megkenem a növényi tejjel, szórok rá egy kis szezámmagot és 180 fokon 15-20 percig sütöm.
recept és kép: Csontos-Baranyi Zsófia