Vegán pástétom
Egy finom növényi alapú pástétom receptet keresel, ami nincs tele ízfokozókkal, egyéb adalékanyagokkal?
Nem kell tovább keresned, jelentjük itt van!
Hozzávalók:
- 40 g dió
- 200 g @toffinitofu
- ½ fej lilahagyma megdinsztelve
- 1 ek. BBQ szósz
- 1 ek. sűrített paradicsom
- 1 ek. balzsamecet
- 1 ek. édes chiliszósz (elhagyható de én szinte mindenbe IS teszek, mert szuper ízt ad!)
- 1 ek. szójaszósz (elhagyható, én az ’umami’ íz miatt rakok szinte mindenbe)
- 1 tk. mustár
- (füstölt)só ízlés szerint
- fokhagymapor ízlés szerint
- kb. 50 ml víz
- +1 kk. útifű maghéj (elhagyható, a tökéletes ’pástétom’ állag miatt raktam bele)