Vegán pástétom

Egy finom növényi alapú pástétom receptet keresel, ami nincs tele ízfokozókkal, egyéb adalékanyagokkal? Nem kell tovább keresned, jelentjük itt van! Hozzávalók:
  • 40 g dió
  • 200 g @toffinitofu
  • ½ fej lilahagyma megdinsztelve
  • 1 ek. BBQ szósz
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 ek. édes chiliszósz (elhagyható de én szinte mindenbe IS teszek, mert szuper ízt ad!)
  • 1 ek. szójaszósz (elhagyható, én az ’umami’ íz miatt rakok szinte mindenbe)
  • 1 tk. mustár
  • (füstölt)só ízlés szerint
  • fokhagymapor ízlés szerint
  • kb. 50 ml víz
  • +1 kk. útifű maghéj (elhagyható, a tökéletes ’pástétom’ állag miatt raktam bele)
  A diót egy aprítógép segítségével felaprítottam, majd hozzákevertem az összes többi hozzávalót és krémes állagúvá turmixoltam. Végül hozzáadtam 1 kk. útifű maghéjat is és tovább turmixoltam, míg meg nem kaptam a tökéletes állagot.  Recept és kép: Reisz Daniella