Vegán sajtkrém

Hozzávalók:
  • 200 g füstölt @toffinitofu
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 1-2 tk. mustár (ízlés szerint, ki mennyire szereti)
  • 2 ek. fehérborecet/almaecet
  • 1-2 tk. füstölt só
  • 100-140 ml növényi tej
  • 1 ek. kókuszolaj
  A tofut morzsoljuk össze, és a kókuszolaj kivételével tegyük az összes hozzávalót egy turmixgépbe, majd turmixoljuk krémesre. (A növényi tej mennyisége függ attól ,hogy milyen tofut használsz, milyen sörélesztőpelyhet, illetve hogy milyen erős a turmixgéped. Érdemes kevesebbel kezdeni, és apránként adagolni a növényi tejet, ha még szükséges.) Ezt követően olvasszuk meg mikróban a kókuszolajat, és turmixoljuk hozzá a tofus masszához. Tegyük hűtőbe 1-2 órára, ezalatt a sajtkrém szilárdabb lesz a kókuszolajnak köszönhetően. Kenhetjük pirítósra, de zöldségeket is mártogathatunk bele, illetve salátaöntetként is tökéletesen megállja a helyét (ez esetben hagyjuk el a kókuszolajat). Bon appetit!