Tejmentes és finom süti recepteket keresel?
Akkor itt állj meg és mentsd el ezt a nagyszerű vegán süteménycsoda receptet.
Vegán sütés nélküli málnás-csokis torta #toffinitofu-val!!!
Elkészítése:
Alap:
80 g zabpehelyliszt
40 g mandulaliszt
20 g kakaópor
1 ek. eritrit-stevia édesítő
50 g aszalt datolya (magozott súly)
50 g olvasztott kókuszolaj
Málnás réteg:
🍰150 g málnapüré
🍰250 g natúr @toffinitofu
🍰3 tk. cukormentes málnaszörp
🍰20 g eritrit-stevia édesítő
🍰4 g agar-agar por
🍰100 g vegán habtejszín
Csokis réteg:
🍰150 g natúr @toffinitofu+100 ml növényi tej
🍰20 g kakaópor
🍰20 g eritrit-stevia
🍰csipet só
🍰150 g étcsoki + 50 g vegán habtejszín
🍰50 g vegán habtejszín felverve
2 g agar-agar por
Csoki ganache:
🍰100 g cukormentes étcsoki
🍰50 ml vegán tejszín
🍰25 g kókuszolaj/margarin
🍰pár csepp folyékony stevia
Az alaphoz a datolyát áztassuk forró vízbe 3-4 órára. Ezt követően turmixoljuk össze a többi hozzávalóval és egyengessük el egy 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába. A málnás réteghez kb. 200 g fagyasztott málnát forraljunk fel, majd passzírozzuk át egy szűrőn. Várjuk meg míg kihűl, majd turmixoljuk össze a tofuval, a málnaszörppel és az édesítővel. Az agar-agart oldjuk fel 3 ek. vízben, majd kb. 10 mp-re tegyük a mikróba hogy feloldódjon. Turmixoljuk hozzá a málnás részhez. A vegán habtejszínt verjük fel, majd óvatosan forgassuk bele a málnás keverékbe. (Én a 150 g habtejszínt egyszerre vertem fel, 100 g ment a málnás részbe, 50 g a csokis részbe). Oszlassuk el a málnás krémet a zabpelyhes alapon, majd tegyük hűtőbe minimum 1 órára. A csokis réteghez a csokit és a habtejszínt olvasszuk össze (mikróban 10 mp-enként átkeverve) , várjuk meg míg langyosra hűl, majd turmixoljuk össze a kakaóporral, a tofuval, az édesítővel és a sóval (a só kihozza az ízeket!). Az agar-agart oldjuk fel 2 ek. vízben, majd kb. 10 mp-re tegyük a mikróba hogy feloldódjon. Turmixoljuk hozzá a csokis részhez. A habtejszínt verjük fel, és forgassuk bele a csokis keverékbe. A csokis krémet oszlassuk el a málnás krém tetején, majd tegyük vissza a hűtőbe minimum 2 órára. A csoki ganache-hoz a csokit, a tejszín és a kókuszolajat tegyük egy hőálló tálba, majd olvasszuk össze a mikróban 10 mp-es intervallumokban átkeverve.  Oszlassuk el a ganache-ot a csokis krém tetején, majd tegyük a tortát hűtőbe 1 éjszakára.
recept és kép: @elli_reisz