Hamis túrós palacsinta

Hozzávalók:

“Túró” töltelék

  • 300 g natúr tofu
  • 150 g növényi “joghurt”
  • 50 g por eritrit
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja (válassz bio citromot)
  • csipet só
  • pici vanília aroma
  • opcionális: eper, csoki vagy karamell öntet
  • palacsintatészta

Egy késes robotgépben aprítsd össze először a natúr tofut. Érdemes olyan robotgépet választani ehhez, ami nem krémesíti teljesen össze a tofut, hanem “túrószerű” apró darabkákra aprítja. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót és keverjük el alaposan. Ha édesebbre szeretnénk, akkor ízlés szerint mehet még bele édesítőszer.

Süssük ki az ízlésünknek és diétánknak megfelelő palacsintákat  töltsük meg a “túrókrémmel” esetleg tegyünk bele apróra vágott epret, vagy más gyümölcsöt, illetve csorgassunk bele csokikrémet vagy karamellt.
Jó étvágyat hozzá!

recept és kép: Herold Szimonetta