Mini málnás „sajttortácska” Toffini tofuval

Hozzávalók:
  • 40 g Gullón cukormentes keksz/ vagy bármilyen másik gluténmentes, cukormentes, ízlésnek és diétánknak megfelelő keksz
  • 50 g Földimogyoró (pörkölt-sós) 20 g olvasztott margarin
  • 15 g mogyoróvaj smooth
  • 300 g Toffini tofu (natúr)
  • 30 g AbsoRice Vaníliás növényi fehérje/más fehérje (ha nincs, akkor ugyanennyi finom kókuszlisztet is lehet használni, de akkor valószínűleg több édesítő és több folyadék fog kelleni)
  • 40 g Joya natúr szója joghurt
  • 20+5 g Szafi Fitt négyszeres édesítő-paleo
  • 50 ml Citromlé
  • 5+3 g Agar agar por
  • 50ml+30ml víz
  • 1 teáskanál vaníilia aroma
  • 160 g málna (ha fagyasztott, olvasszuk ki)
  Elkészítése:
  1. A kekszes alappal kezdjük. A kekszet, és a mogyorót egy késes robotgépben összedolgozzuk, egynemű “porrá”/darabos lisztté daráljuk. Hozzáadjuk a margarint és a mogyivajat, és tovább keverjük, amíg formázható állagú alapanyagot kapunk. Pici kapcsos tortaformákba, vagy egy nagyobb kapcsos tortaforma aljára lapogatjuk. Érdemes sütőpapírt tenni bele, illetve picit kókuszolajjal kikenni, hogy tuti ne ragadjon bele.
  2. Jöhet a krém. A tofut nagyobb darabokra törjük, és beletesszük a késes robotgépbe, jöhet rá a joghurt, a fehérjepor, a 20g édesítő, és a citromlé, krémes állagúra mixeljük. Masszív krémnek kell lennie, de ha a gép nagyon nehezen viszi egy kevés növényi tejjel lehet lazítani, de fontos, hogy ne legyen nagyon folyós!
  3. Az 5g agar-agart kb 2 evőkanál hideg vízben elkeverjük, majd még 50 ml víz társaságában egy pici edényben (én a tejhabosító edénykét használtam) feltesszük lassú tűzre, kb. 10 percig főzzük, forraljuk, amikor már buborékozik, és elkezd ragacsossá, zselatinszerűvé válni, akkor jó. Levesszük a tűzről, és elkezdjük hozzákeverni a tofus krémhez. Az egészet átforgatjuk még a késes gépben, és mehet ez is a kapcsos tortaformába az alapra.
  4. Végül jöhet rá a málnás réteg. A olvasztott málnát 5g édesítő és pár csepp citromlé társaságában a késes robotgépben krémes masszává mixeljük. Most 5g agar-agar+30g víz mixével ismételjük meg a fentieket, és keverjük a málnás masszához. Ez is mehet a tortaformába.
Pihentessük pár órát, akár egy egész éjszakát is hűtőben. Tálaláskor lehet még tá málnát tenni díszítésként. Jó étvágyat hozzá! Akár a karácsonyi asztal különleges desszertje is lehet recept és kép Herold Szimonetta