Mogyoróvajas- kókuszos pite

  Hozzávalók: Alap
  • 70g cukormentes Gullon keksz (lehet GM keksz is)
  • 100g sós földimogyoró
  • 3g négyszeres édesítő vagy eritrit
  • 10ml olvasztott margarin
  Krém
  • 150g Natúr Toffini tofu
  • 200ml kókuszkrém (konzerv, vagy dobozos, előtte hűtsd le, hogy elváljon egymástól a fehér krém, és a kókuszvíz, nekünk a sűrű krém kell)
  • 10db vajpuha (vagy vízbe áztatott) datolya/datolya paszta
  • 90g mogyoróvaj (lehetőség szerint smooth, de crunchy-val is működik)
  • 50ml növényi tej (ha nehezen vinné a robotgép, lehet hozzá még adni, de ne legyen túl folyós a krém)
  • Pár csepp vanília aroma
  • +20g édesítőszer
  • Csokiöntethez kb. 9 kocka étcsokoládé
  Elkészítése: Az alaphoz mindent a késes robotgépbe teszünk, és morzsálódós, összetapadó tortaalapot készítünk belőle, majd egy közepes méretű piteformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém.   A krémhez add a tofut, a mogyoróvajat, a datolyapasztát, és a vanília aromát, a robotgépbe, mixeld egynemű krémmé, majd add hozzá a kókuszkrémet is. Kóstold, és adj hozzá édesítőszert, ha nem találod elég édesnek. Öntsd rá az alapra, és tedd fagyasztóba.   Nagyjából 1 óra hűtés után elkészülhet rá a csoki öntet. Ehhez olvassz csokit/tortabevonót, oszlasd el a krém tetején, és tedd vissza a fagyóba 20-30 percre, majd szolgáld fel.