tejmentes brownie Toffini tofuval
Hozzávalók:
Csokis réteg
- 120 g rizsliszt 30 g kukoricakeményítő, vagy tápiókaliszt 2 lenmagtojás (10g őrölt lenmag+ 6 ek forróvíz) 100 g kókuszcukor 50 g kakaópor 80 g mogyoróvaj vagy mandulavaj 200 ml növényi tej pár csepp vanília aroma ¼ ek. sütőpor csipet só
- 300 g natúr Toffini tofu 70 g eritrit 2 ek. kukoricakeményítő 2,5 ek. kókuszolaj pár csepp vanília aroma 3-4 evőkanál citromlé 50 ml növényi tej
- Készítsük el a lenmagtojást: Keverjük össze a lenmagtöretet és a forróvizet, tegyük félre.
- Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, és kenjünk ki egy közepes méretű brownie sütőformát, vagy jénait kókuszolajjal, ha kell tegyünk alá sütőpapírt is.
- Egy nagyobb keverőtálba tegyük bele a csokis réteg száraz hozzávalóit, keverjük el, majd jöhetnek a nedves összetevők is. Kézi, vagy gépi habverő segítségével keverjük össze, és tegyük félre.
- A sajttorta réteghez a tofut tördeljük bele egy konyhai robotgépbe, és adjunk hozzá minden további hozzávalót. Egy masszívabb krémet fogunk kapni, nem kell túl folyósnak lennie.
- Kanalanként adagoljuk a sütőformába a két krémet, amíg el nem fogynak.
- Egy pálcika segítségével húzzunk bele csíkokat, ezzel picit összekeverve az alsóbb rétegeket is.
- Mehet a sütőbe 30-45 percre sütőtől függően. Tűpróbával ellenőrizzük, ha szinte tiszta, akkor kész van, nem kell túlsütni, maradjon puha és „szaftos”
- A felvágással sajnos muszáj megvárni, hogy kihűljön teljesen. Utána lehet fogyasztani akár egy gombóc fagyival. Valójában másnapra lesz a legfinomabb, próbáljuk meg nem betolni az egészet elkészülés után. :D