Vegan desszert torta

Összetevők:   Alap:
  • 100 g gullon rostdús keksz,
  • 10 g kókuszolaj,
  • 15 g kókuszkrém.
  Rudis réteg:
  • 6 db #toffinitofu rudi belső fehér része
  • 150 g Toffini natúr tofu,
  • 250 g  kókuszkrém,
  • 2 g citromhéj,
  • 10 g negyedannyi édesítő,
  • 2 g agar - agar por (zselatin helyett),
  • 1 db Toffini tofu vegan desszert darabokra szeletelve.
  Teteje:
  • étcsokoládé
  • + díszítésnek 1 db Toffini tofu vegan desszert.
  Az alap hozzávalót aprító gépbe összedaráljuk és a papírral bélelt forma aljába nyomkodjuk, egyenletesen eloszlatva. Mélyhűtőbe tesszük megdermedni. A rudikat szétszedjük, a csokit már egyből az olvasztó tálba gyűjtjük, ahogy szedjük szét a rudikat. A fehér részt pedig egyből a turmix vagy aprító gépbe gyűjtjük. Utóbbihoz adjuk a tofut, 50g kókuszkrémet, citromhéjat és összeturmixoljuk. A 200g kókuszkrémet az édesítővel és az agar - agar porral elkeverjük és tűzhelyen besűrítjük. A tofus masszát hozzákeverjük, majd beleszórjuk a rudi darabokat és márványosra keverjük. Mélyhűtőbe tesszük megdermedni. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, és ha szükséges, kevés kókuszolajjal lazítsuk, majd egyből a rudis rétegre öntjük. A díszítő rudit mielőtt megdermedne, ráhelyezzük és irány utoljára a mélyhűtőbe vagy hűtőbe dermedni a csoki réteg miatt... #toffinitofu #vegandeszert #mik_gasztro #vegan #vegán #tofutorta #tejfehérjementes #vegantorta   Kép és recept: Csikós Gabriella