Vegán pho leves
Hozzávalók az alapléhez:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 szál sárgarépa – nagyobb darabokra vágva
- 2 cm gyömbérdarab pucolva
- 2 fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 fahéjrúd
- 3 csillagánizs
- ½ evőkanál szegfűszeg
- pár szem kardamom
- pár szem egész bors
- Só
- 1,5 l víz
- 100 g rizstészta
- 100 g shiitake gomba – szeletekre vágva, vagy valamilyen különlegesebb, ízesebb gomba, (én barna shimejii gombát használtam)
- 150 g füstölt Toffini tofu
- szójaszósz
- 2 pak-choi-kínai kel (elhagyható, de feldobja az ételt)
- opcionális toppingok: mungóbabcsíra, mikrozöldek, újhagyma, szezámmag, szójaszósz, de mehet rá bármi, akár csípős paprika, bazsalikom is.