Zabkása Toffini tofuval

Sokan nem tudják, de a zabkását érdemes valamilyen fehérjével kiegészíteni, valamiféle fehérjeforrást keverni hozzá, hogy egy kiegyensúlyozott étkezés legyen belőle, tehát tartalmazzon minőségi fehérjeforrást, "jó" zsírforrást és komplex szénhidrátforrást.  Azonban nem csak fehérjeporral lehet megnövelni a zabkásánk fehérjetartalmát. Használhatunk hozzá Toffini tofut is! Hozzávalók:
  • 40 g zabpehely
  • 170 g növényi tej
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 2 tk. eritrit-stevia édesítő
  • csipet só
  • csipet fahéj
  • 85 g Toffini tofu 
A tofut turmixoljuk össze 70 ml vízzel. Egy kisebb edényben keverjük össze a zabot 100 ml vízzel, a sóval a kakaóporral és a fahéjjal. Közepes hőfokon folyamatos keverés mellett forraljuk fel a keveréket. Ezt követően adjuk hozzá az összeturmixolt tofut, és főzzük tovább pár percig, mindaddig, amíg egy sűrű krémes állagot nem kapunk.   Enjoy! recept és kép: Reisz Daniella